Menu

Informatie voor de cliënt

Wat is De Ring?

De Ring is een organisatie voor mensen met een beperking die zelfstandig willen leren wonen. Een beperking betekent dat diegene hulp nodig heeft bij bepaalde dingen, dat hij of zij niet alles alleen kan. Om die reden worden zij in hun dagelijkse leven door begeleiders van de Ring begeleid. We kijken daarbij goed naar wat de cliënt nodig heeft.

Misschien heb je moeite met op tijd opstaan of met het regelen van je geldzaken. Ook kan het zijn dat je snel boos wordt of geen ‘nee’ kan zeggen tegen anderen. We helpen je bij de Ring daar graag bij.

Een nieuwe woonplek

Als je op een nieuwe plek gaat wonen verandert er veel. Je ontmoet nieuwe mensen, krijgt een nieuwe kamer, moet wennen aan nieuwe regels, enz. En dat is niet altijd makkelijk.

We proberen bij de Ring alles van begin af aan zo duidelijk en helder mogelijk voor je te maken, zodat jij weet waar je aan toe bent. Je krijgt een begeleider aangewezen bij wie jij altijd terecht kunt met vragen. Ook als je ergens mee zit kun je dit vertellen, maar dat kan natuurlijk ook aan een andere begeleider, als dat voor jou beter voelt. We vinden het belangrijk dat je altijd probeert de vragen te stellen die je hebt of het ons laat weten als je ergens tegenaan loopt. Dan kunnen we jou het beste helpen.

Begeleiding

Als je bij de Ring komt is dat niet zomaar. Er is een reden waarom jij begeleiding nodig hebt. En die begeleiding ziet er voor iedereen anders uit. Daarom maken wij een plan waarin staat wat jij wil leren en hoe we daar met z’n allen aan gaan werken. Zo weet jij waar je aan toe bent en weten ook de begeleiders hoe ze jou kunnen helpen. Samen met je begeleider houd je goed in de gaten welke ontwikkeling je doormaakt. Wat heb je in de afgelopen periode geleerd en wat wil je de komende tijd gaan leren? Zo zorgen we ervoor dat jouw plan met jou mee verandert.

Aanmelden

Je kan je aanmelden door een mail te sturen of te bellen met de Ring. Ook kan je een bekende vragen dit samen met jou te doen.

Tel: 020 – 7600976
E-mail: algemeen@deringzorg.nl

Wanneer je contact hebt gezocht zullen wij een aantal vragen stellen en misschien ook een afspraak maken voor een gesprek om verder kennis te maken met elkaar.